Casa Alma med olivlund där Olio Alma den exklusiva olivoljan produceras

Casa Alma

När huset stod klart kunde vi inte bestämma vilken färg det skulle ha, så det fick bli vitt. Med åren som går antar fasaden en mer jordnära ton, huset smälter in i omgivningen. Traditionella husfärger i trakten är ljus terracottafärg, okragul och mörkt gammelrosa – alla lika vackra.
egenproducerad exklusiv olivolja Olio Alma från Casa Alma citron, blodapelsin och mandarin

Att bo i Casa Alma

Huset är modernt, med alla bekvämligheter och rymmer 12 personer. Sex sovrum och fyra badrum. Värmegolv och öppen spis finns i huset, för vintergäster.
Eftersom vi i vår familj älskar god mat och i synnerhet att laga god mat, har vi byggt ett generöst kök i öppen planlösning. Alla kan vara med och fixa middagen! Utomhus har vi en murad grill och de allra flesta måltiderna under sommaren intas utomhus.

Hur du tar dig dit

Med flyg till Palermo eller Trapani. Sedan är det ca 1,5 timme med bil för att komma fram till byn Menfi som är vår närmsta by. Riktning Agrigento/Sciacca.
Den sista biten fram till Casa Alma är en landsväg som slingrar sig mellan vinstockar och olivträd. Precis över krönet, alldeles innan du är framme vid huset, breder kusten ut sig och du ser havet. Kommer du på vårkanten i april/maj är fälten och dikesrenarna fyllda med vårblommor och vallmo, närmare sommaren tar vinstockarnas grönska över intrycket.

Poolen

Det finns en saltvattenspool som mäter 12×6 meter med en alldeles nybyggd relaxplats under skyddande tak.

Vill du hyra mellan maj och oktober (högsäsong), gör du det via Think Sicily. För övriga perioder kan du hyra av oss direkt – kontakta oss på info@olioalma.se

saltvattenspool och relaxplats Casa Alma på Sicilien
Casa Alma att hyra Sicilien med många sevärdheter

Att göra i Casa Alma med omnejd

Det finns hur mycket som helst att upptäcka på Sicilien. Är du intresserad av historia och arkeologi – då har du kommit rätt. Selinunte med sina grekiska tempel, Sciacca- med sina fiskehamnar och charmiga stadskärna, och Agrigento- både för sina tempel och för sina fantastiska kalkstensklippor vid havet – för att bara nämna några utflyktsmål.

Gillar du att bada i havet finns det fantastiska stränder, bara 5-10 min från Casa Alma.

Vill du prova vin, bo på en genuin vingård, så kan vi varmt rekommendera dig att ta dig till vingården Virzì, där vår kusin Francesco Spadafora håller till. Han producerar flera prestigeviner, både vita och röda och lagar dessutom vidunderligt god mat! Är man gäst hos honom är det oftast Francesco själv som lagar måltiderna.
Räkna med en timmes bilfärd upp i bergen, riktning Alcamo, från Casa Alma. Här kan du läsa mer om Virzì, du kan också kontakta oss på info@olioalma.se om du vill veta mer.

Annars är området kring Menfi när det gäller viner, mest känt för familjen Planetas viner. Några av deras viner finns att köpa på Systembolaget. De ordnar vinprovningar och har dessutom ett fantastiskt hotell med restaurang som heter La Foresteria.